Food Production in the Anthropocene : The Role of AgTech in Urban Spaces

  • Our daily food consumption is slowly but surely turning into the largest environmental threat. The agricultural sector consumes 70% of the water used by humankind. The production of meat consumes enormous amounts of water compared to plants. Innovations in the area of food production are lately summarized as AgTech, agricultural technology. This encompasses all sorts of areas, ranging from drone-controlled tractors to printed hamburgers. Specifically the challenge of making use of the limited areas available in cities and maximizing crop yields has seen a recent boom in novel approaches – and quite a bit of investor finance.

Volltext Dateien herunterladen

Metadaten exportieren

Weitere Dienste

Teilen auf Twitter Suche bei Google Scholar
Metadaten
Verfasserangaben:Anne-Kathrin Kuhlemann
URN:urn:nbn:de:hebis:30:3-467948
URL:https://zenodo.org/record/556383#.WyjZtmff673
DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.556383
ISBN:978-3-941030-93-0
Titel des übergeordneten Werkes (Englisch):Science meets comics : proceedings of the Symposium on Communicating and Designing the Future of Food in the Antropocene
Herausgeber*in:Reinhold Leinfelder, Alexandra Hamann, Jens Kirstein, Marc Schleunitz
Dokumentart:Teil eines Buches (Kapitel)
Sprache:Englisch
Datum der Veröffentlichung (online):04.04.2017
Jahr der Erstveröffentlichung:2017
Veröffentlichende Institution:Universitätsbibliothek Johann Christian Senckenberg
Datum der Freischaltung:29.06.2018
GND-Schlagwort:Welternährung; Urbaner Gartenbau; Aquaponik; Landwirtschaft; Kulturwissenschaft
Seitenzahl:8
Erste Seite:88
Letzte Seite:95
HeBIS-PPN:434888826
DDC-Klassifikation:6 Technik, Medizin, angewandte Wissenschaften / 63 Landwirtschaft / 630 Landwirtschaft und verwandte Bereiche
8 Literatur / 80 Literatur, Rhetorik, Literaturwissenschaft / 800 Literatur und Rhetorik
Sammlungen:CompaRe | Allgemeine und Vergleichende Literaturwissenschaft
Lizenz (Deutsch):License LogoDeutsches Urheberrecht